Het Boek

Na 22 jaar werken als zingever was het in 2011 tijd voor een boek.

Dit boek heet Het Matje en mensen die mijn werk kennen, begrijpen al waar dat over zal gaan. Anderen worden nu misschien nieuwsgierig? Tom en Korrie komen geregeld bij elkaar om het boek vorm te geven, de teksten te schrijven. Daarnaast is het leuk om te praten met verschillende mensen: een boekhandelaar, een drukker, een uitgever (of toch maar in eigen beheer uitgeven?) Ik geniet met volle teugen van het hele proces...van iedere ontmoeting..van het volbrengen van Idee tot Vorm. Op Het Matje gaat het over De weg en niet over Het doel....Hoe sta je in jouw leven? 

Als iemand jou op het matje roept, is je eerste reactie waarschijnlijk die van schrik: ‘wat heb ik fout gedaan..?!’ Die reactie is logisch, omdat we in een duale wereld leven, waarin we over het algemeen ofwel goedkeuring ofwel afkeuring verwachten. De oorsprong van de uitdrukking is veel genuanceerder: “iemand bij je laten komen en om uitleg vragen waarom iets zo gedaan is”. Het gaat er hierbij niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat.

Het Matje is een boek voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf. Wanneer je het gevoel hebt dat je jezelf ofwel voorbij rent of juist tegen houdt, is het een verademing om te ontdekken dat er een middenweg is. Je kunt jezelf op het matje roepen. Het Matje biedt geen oplossingen en antwoorden, maar wel een beeld, als houvast om in het midden te komen en te blijven. Wat het boek doet is op een begrijpelijke en persoonlijke wijze uitleggen wat de kern is van het werken aan jezelf. Het Matje wil mensen een startpunt bieden, zodat ze zin krijgen in zingeving.

Korrie De Vet (1955) is docent/trainer en therapeut vanuit de holistische visie. Ze houdt zich al jaren bezig met de vraag hoe je mensen duidelijk kunt maken wat holisme is. Het Matje is daarvan het resultaat.

Tom Kniesmeijer (1961) is psycholoog en schrijver/adviseur. Hij raakte geïnspireerd door het verhaal van Korrie en wil het daarom voor een breed publiek bereikbaar maken. www.deseizoenenvandetijdgeest.nl

De eerste uitgave van Het Matje mét cd van Hanneke Oey is uitverkocht.
De tweede uitgave ISBN 978-90-817711-2-2 is te koop voor 15 euro in de praktijk van Korrie, via boekhandels en www.hetmatje.nl 

Home